Het binnenhalen van de landstitel, zaterdag in Frankfurt, heeft de missie van Bayern München in de Champions League niet verstoord. De Duitse ploeg van basisspeler Arjen Robben schakelde woensdag in Turijn onverstoorbaar Juventus uit: 0-2.

Bekijk de samenvatting van Juventus-Bayern München

Het eerste duel in München eindigde eveneens in 2-0 voor Bayern, dat zich voor het tweede opeenvolgende jaar bij de laatste vier schaarde.

Juventus begon nog wel iets beter aan de wedstrijd dan vorige week in München. De Italiaanse kampioen kon in Duitsland geen moment in het juiste ritme komen. Opvallend was dat met name de zeer gewaardeerde routiniers Gianluigi Buffon (35) en spelmaker Andrea Pirlo (33) het in de Arena van Bayern lieten afweten.

In de return toonde het getergde Juventus opnieuw te weinig stootkracht en scherpte. In de eerste helft was met name Paul Pogba in kansrijke situaties niet alert genoeg. De nu wel geconcentreerd spelende Pirlo dwong doelman Manuel Neuer uit een venijnige vrije trap tot een prima redding op de lijn.

Bayern raakte in het bescheiden Italiaanse overwicht geen moment in paniek, ook niet nadat verdediger Daniel van Buyten in de 35e minuut aangeslagen naar de kant moest. Jerome Boateng was zijn logische vervanger.

De ploeg van trainer Jupp Heynckes dook voor de rust af en toe gevaarlijk voor Buffon op, mede dankzij enkele dreigende acties van Robben. Topscorer Mario Mandzukic kon uit een paar halve kansen niet tot scoren komen en de in deze wedstrijd weer ouderwets attente Buffon keerde een afstandsschot van David Alaba.

Bayern kon ook na de pauze het ongedurige Juventus goed in bedwang houden. Fabio Quagliarella schoot in de 48e minuut wel op de buitenkant van de paal, maar dat deed Robben tien minuten later aan de andere kant eveneens.

Na de treffer in de 64e minuut van Mandzukic, die toesloeg na een redding van Buffon, was de 'Oude Dame' uitgeteld. Met name Thomas Müller liet nadien kansen liggen op een grotere score. Invaller Claudio Pizarro was in de extra tijd wel trefzeker: 0-2.