Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gianni Infantino

UEFA: 'Spelers tien duels schorsen bij racisme'

Spelers en coaches die schuldig worden bevonden aan racisme krijgen in de toekomst mogelijk een schorsing van tien wedstrijden opgelegd. Dat maakte de UEFA woensdag bekend.
Door NUsport

"Racisme is nog steeds een grote plaag", laat secretaris-generaal Gianni Infantino van de Europese voetbalbond weten aan de BBC. "We hebben nu een aantal maatregelen voorgesteld."

De UEFA grijpt bijvoorbeeld ook in als supporters racistische liederen zingen. "Clubs zullen voor deels lege tribunes moeten spelen. Het vak waar de fans zich hebben misdragen wordt afgesloten."

"Bij een tweede incident zal het stadion volledig worden gesloten en zal een boete van minimaal vijftigduizend euro worden opgelegd aan de club."

Het uitvoerend comité van de UEFA zal zich in mei bij het UEFA-congres in Londen buigen over de voorstellen. De maatregelen zouden in juli al in werking kunnen treden. De UEFA zal in dat geval zeer waarschijnlijk de aangesloten bonden opdragen om de regels ook in te voeren.

Dinamo Kiev

De tuchtcommissie van de UEFA besloot trouwens woensdag om Dinamo Kiev te bestraffen voor racistisch gedrag van de supporters eerder dit seizoen in de wedstrijden tegen Paris Saint-Germain en Bordeaux.

De Oekraïne club moet de eerstvolgende twee thuiswedstrijden in de Europa League of Champions League achter gesloten deuren afwerken. Dinamo Kiev gaat in beroep.


Lees meer over:

UEFAGianni InfantinoDiscriminatie en racisme

Aanbevolen artikelen