Volgens trainer Fatih Terim verlaat Galatasaray met opgeheven hoofd de Champions League. De Turkse topclub won dinsdag knap met 3-2 van Real Madrid, maar verloor het heenduel in de kwartfinales met 3-0.

Bekijk de samenvatting van Galatasaray-Real Madrid

"In de rust hadden we het erover dat we in elk geval niet wilden verliezen. Na ons derde doelpunt begonnen we even te dromen over de halve finale. Als die kans van Didier Drogba een treffer had opgeleverd, had alles anders kunnen zijn", vertelde Terim na afloop op de persconferentie van de UEFA.

"We moeten gewoon doorgaan op de ingeslagen weg en trots zijn onze prestaties in dit toernooi. Natuurlijk dienen we nog stappen te zetten. We incasseerden te makkelijk goals en kunnen scherper worden in de afronding."

Terim noemde de fans 'magnifiek'. "De sfeer was de hele wedstrijd fantastisch. Ik wil ook José Mourinho bedanken, die ons na afloop kwam feliciteren in de kleedkamer. Misschien hebben we Real niet kunnen uitschakelen, maar we hebben wel het respect verdiend van de hele wereld."

Mourinho

Ook Mourinho stond stil bij de sfeer in het stadion. ''Ik wist vooraf al dat Galatasaray in eigen stadion sterk zou zijn. Zij speelden niet met elf man, maar met vijftigduizend fantastische supporters'', aldus Mourinho.

''Ik denk niet dat mijn spelers daar echt van onder de indruk waren, maar het stimuleerde Galatasaray wel heel erg. Zij maakten het ons bijzonder moeilijk en hebben verdiend gewonnen.''