Ondanks de zege op PEC Zwolle was Theo Janssen kritisch op het spel van Vitesse. De clubicoon was van mening dat de Arnhemmers het duel veel eerder in het slot hadden moeten gooien.

Door Paulo Ramler

"We hadden pech dat de winnende 3-0 werd afgekeurd", blikte Janssen terug. "Dan was het klaar. Nu maakten we het onszelf heel moeilijk."

Volgens Janssen was de onderbreking vanwege de interlandverplichtingen de hoofdoorzaak van het soms stroeve optreden van Vitesse. "Het is duidelijk dat je na veertien dagen niet voetballen niet ineens zomaar weer door kan."

Daarnaast had Janssen een pluim over voor tegenstander PEC Zwolle. "Ze spelen leuk voetbal. Ze hebben talentvolle spelers en dat hebben ze vandaag bij vlagen ook laten zien."

Uiteindelijk is het toch het resultaat dat telt. Janssen: "We hebben drie punten, daar gaat het om. Hoe je wint vind ik dan eigenlijk helemaal niet zo belangrijk en interessant. Het is zeker niet zo dat het bij ons allemaal hosanna is en dat het zo goed loopt. We hebben ook vaak geluk aan onze zijde."