Marco van Ginkel zag dat Vitesse het moeilijk had tegen PEC Zwolle (2-1). Ondanks een 2-0 voorsprong, kwam de ploeg na de rust regelmatig in de problemen.

Door Paulo Ramler

"We konden de bal voorin maar moeilijk vasthouden", blikte Van Ginkel terug tegenover NUsport. "Zij hadden door die achterstand niets te verliezen en gingen er nog vol voor. Daar hadden wij moeite mee."

Maar een kwestie van onderschatting was het volgens de middenvelder niet. "Wij onderschatten nooit een ander team", zei Van Ginkel. "Het was van onze kant gewoon slordig. Wilfried Bony was minder in de tweede helft, maar ik ook. Maar goed, we creëerden evengoed nog wat kansjes en we hebben gewoon gewonnen."

Terecht

Door deze overwinning staat Vitesse nu op een gedeelde tweede plek met PSV, hoewel de Arnhemmers een minder doelsaldo hebben. De Eindhovenaren speelden eerder zondag gelijk tegen Roda JC. Van Ginkel: "Het is terecht dat we nu op de tweede plaats staan. Andere teams morsen punten, wij ook wel, maar als het moet, dan slaan we toe."

"We hebben niks in eigen hand", blijft Van Ginkel nuchter. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, maar we zijn zeker niet kansloos."

Bony

Hoewel Bony een mindere tweede helft speelde, was hij wel weer belangrijk in de eerste. Daarin zorgde de Ivoriaan voor de openingstreffer. "Het is natuurlijk een geweldige speler", aldus Van Ginkel.

"Ik weet niet wat er zou gebeuren als hij vertrekt. Dan kopen we weer een andere speler. Maar zover kijk ik niet. Dat doe ik nooit."