Een ontgoochelde Dick Advocaat legde zondagmiddag de vinger op de zere plek bij PSV. Volgens de coach lag het puntverlies volledig aan een gebrek aan kwaliteit binnen zijn ploeg.

"Dat is verder geen verwijt aan PSV", doelde Advocaat op de handelingen van de clubleiding tijdens de winterstop. "Zij hebben aangegeven: jongens we hebben geen geld om iets te doen. Dat wist ik. Maar het is wel vervelend dat je dingen steeds ziet terugkomen en het verbetert niet."

"Als je ziet hoe wij het laatste kwartier spelen", vervolgde Advocaat tegenover Eredivisie Live, "sorry. Dat we de zege weggeven heeft te maken met een gebrek aan kwaliteit. Het is frustrerend."

"Als we die kansen bij 1-2 benutten is het gespeeld. En dan moet je doen op dit niveau, daarvoor sta je er toch? Als je ziet wat voor fouten we maken, zelfs na de 2-2 nog, dat kan niet. Het was gewoon slecht. Dit soort wedstrijden moeten we, niet eens met veel moeite, gewoon naar ons toetrekken."

"Als topploeg moeten we hier makkelijker mee omgaan, maar dat deden we niet. We wisten ons geen raad met het vechtvoetbal van Roda JC."

Brood

Ruud Brood besefte zondag dat Roda JC misschien wel de volle buit had kunnen pakken tegen PSV. Desondanks kon de trainer goed leven met een punt (2-2).

''Gelukkig scoorden we vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker. En we hadden in die laatste acties nog zomaar de 3-2 kunnen maken'', zei Brood. ''Maar met een punt ben ik heel blij, zeker gezien de achterstand.''

Strijd

Brood was minder tevreden over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. ''Vooraf benadrukte ik nog dat we strijd moeten leveren, zeker thuis. Dat gebeurde voor rust echter niet zoveel. Het leek wel of er een paar ontzag hadden voor PSV. Zij konden heel makkelijk de bal in de ploeg houden, wij kwamen overal net te laat."

"In de rust hebben we gezegd dat het anders moest. Gelukkig konden we nog terugkomen. Dat had er niet alleen mee te maken dat we opportunistischer gingen spelen, maar ook omdat onze invallers het goed deden en PSV het niet afmaakte.''