Sanharib Malki was zondag de gevierde man bij Roda JC. De Syrische spits maakte tegen PSV in de 87e minuut de gelijkmaker (2-2). Er had misschien nog wel meer ingezeten, vond Malki.

"Het resultaat is verdiend", zei Malki na afloop tegen Eredivisie Live. "Al was de eerste helft niet zo goed. Er nog wel een grote kans: een bal op de lat van Guus Hupperts."

"We behalen uiteindelijk dit resultaat door onze goede mentaliteit in de tweede helft. Misschien konden we nog wat meer krijgen op het einde. We probeerden nog alles te doen voor de winst. De wisselspelers vielen goed in vandaag",

Moeilijke serie

Volgens Malki is het gelijkspel tegen PSV goed voor het zelfvertrouwen. "We moeten nog naar Twente en we krijgen Vitesse nog thuis. Het is een moeilijke serie voor ons. Als we zo spelen als in de tweede helft, moet dat goed komen."

Roda steunde de actie voor Syrië. De spelers speelden met een steunbetuiging op het shirt. Voor Malki was dat extra bijzonder.

"Ik heb familie in Syrië en ik ben er deze week met de nationale ploeg geweest. Het is altijd moeilijk voor de mensen daar."