FC Twente wist zaterdag op eigen veld opnieuw niet te winnen. Middenvelder Leroy Fer baalde van het 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda.

Door Jeroen van der Zanden

"We hebben bij vlagen aardig gevoetbald, maar het zat niet echt mee", analyseerde de middenvelder na afloop tegenover NUsport. "Of dat door het slechte veld kwam? Dat mag geen excuus zijn, want NAC had daar ook last van."

Volgens Fer waren er binnen de spelergroep bepaalde afspraken gemaakt die op het veld niet werden nagekomen.

Douglas

De oud-Feyenoorder doelde hierbij op de openingstreffer van Kenny van der Wegh namens NAC, waarbij Twente-verdediger Douglas in eerste instantie al in de lucht werd geklopt door Kees Luijckx.

"We hadden er van tevoren nog op gehamerd dat ze heel sterk in de lucht zijn bij standaardsituaties. Luijckx kwam gewoon boven Douglas uit. Douglas is geen kleine jongen en wint eigenlijk altijd zijn kopduels wel, maar deze keer dus niet en het ging gelijk fout."

Afdwingen

Uiteindelijk zorgde Wout Brama nog voor een punt, maar de 23-jarige Fer beseft dat dit niet genoeg is om nog aansluiting te vinden bij de top van de eredivisie en dat is volgens de geboren Rotterdammer ook niet meer reëel.

"Het is voor ons moeilijk om nog naar boven te kijken. We moeten de vijfde plek zien te behouden, dat is nu onze doelstelling en dat is ook absoluut mogelijk. We moeten dat gewoon zelf afdwingen."

Oranje

Het duel met NAC was voor Twente de eerste wedstrijd na de interlandperiode, waarin Nederland de wedstrijden tegen Estland (3-0) en Roemenië (4-0) in winst wist om te zetten. Fer, die sinds 2010 twee interlands speelde, hoopt stiekem op den duur weer deel uit te maken van het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal.

"Ik zat de laatste tijd niet goed in m'n vel en het was dus ook wel logisch dat ik er niet bij zat. Ik moet mezelf de komende tijd gaan bewijzen en de bondscoach ervan overtuigen dat ik goed genoeg ben."

Fer heeft het gevoel weer langzaam toe te groeien naar de vorm die nodig is om in aanmerking te komen voor Oranje. "Vandaag zat ik denk ik weer aardig op m'n oude niveau. Of ik contact met Van Gaal heb? Nee, hij belt me vanzelf wel als hij denkt dat ik goed genoeg ben."