Joris Mathijsen weigerde de 2-0 nederlaag van Feyenoord zaterdagavond tegen sc Heerenveen af te schuiven op de afwezigheid van de geschorste Graziano Pellè.

Door Charlie Bootsman

"Het was één van onze mindere wedstrijden. In agressiviteit, balbezit, eigenlijk alles", zei de verdediger na afloop tegen NUsport.

"Op deze manier win je geen wedstrijd. Dan kun je allerlei excuses gaan zoeken, maar het was gewoon te weinig."

De lange ballen van Mathijsen landen normaal gesproken soeverein op de borstkas van Pellè, dit keer leken ze net zo hard terug te komen.

"Je wist dat die discussie gevoerd zou worden achteraf. Nu blijkt inderdaad dat we hem hebben gemist. Dat zal iedereen wel zeggen en schrijven."

Afgetroefd

Toch moest Mathijsen toegeven dat het lastig was zonder de Italiaanse topscorer. "Maar dat is logisch als hij zoveel goals maakt. Dat soort type spelers zijn er niet veel."

"Als die niet meedoen, moet je anders spelen. Dat hebben we geprobeerd, daar heeft het niet aan gelegen. Maar als je in duels zo wordt afgetroefd en in balbezit veel domme passes aflevert, heb je verdiend verloren."

Het verlies is een flinke domper voor Feyenoord, dat Ajax en PSV zondag mogelijk ziet uitlopen in de titelstrijd.

"Als je meedoet om het kampioenschap en je verliest zo'n wedstrijd op deze manier, ben je teleurgesteld. Dit komt heel slecht uit, maar het is nog te vroeg om ons af te schrijven."