Het ziet er steeds meer naar uit dat Willem II na één seizoen weer afscheid van de eredivisie moet nemen. De hekkensluiter verloor zaterdag voor eigen publiek ook van FC Groningen (1-2).

Het verschil met de nummer voorlaatst VVV-Venlo blijft zes duels voor het einde van de competitie vijf punten.

Het resterende programma van de formatie uit Tilburg oogt ook loodzwaar. Het elftal van trainer Jurgen Streppel sluit het reguliere seizoen af met optredens tegen PSV, sc Heerenveen, Roda JC, Vitesse, Ajax en AZ.

Willem II was ruim een uur de bovenliggende partij. Het komt dit seizoen regelmatig voor dat de club harder werkt dan de tegenstander. Tegen FC Groningen speelde de voornaamste degradatiekandidaat ook lang het beste voetbal.

De thuisclub moest de eerste kans nog aan FC Groningen laten. Andraz Kirm schoot de bal echter hard op het lichaam van Philip Haastrup, die zijn keeper op de doellijn assisteerde. Marc Höcher was even later met een afstandsschot dicht bij de openingstreffer.

Robbie Haemhouts had in de 26e minuut wel succes, toen hij vlak voor doelman Marco Bizot mocht uithalen (1-0). De Belg vierde zijn derde competitietreffer van dit seizoen.

Domineren

Willem II bleef domineren en kreeg ook kansen op een tweede doelpunt. Aurélien Joachim schoot in het zijnet en Höcher krulde de bal maar net over de lat. FC Groningen werd zonder de geblesseerde spits Género Zeefuik nauwelijks gevaarlijk.

Na ruim een uur voetballen kreeg het echter hulp uit onverwachte hoek. Joachim raakte de bal in zijn eigen strafschopgebied met een arm.

Scheidsrechter Richard Liesveld bedacht zich geen moment en wees naar de stip. Hij zag Leandro Bacuna vanaf 11 meter geen fout maken (1-1).

Na de gelijkmaker kreeg FC Groningen plotseling het beste van het spel. David Texeira beloonde zijn ploeg met een fraaie kopbal voor dat overwicht. De spits liet de thuisclub zodoende met lege handen achter.