Lionel Messi is weer twee records rijker. De spits maakte zaterdag het tweede doelpunt van FC Barcelona tegen Celta de Vigo (2-2).

Bekijk de samenvatting

Hij is nu de enige speler in de Spaanse competitie die achter elkaar tegen alle tegenstanders heeft gescoord. Messi vierde alweer zijn 43e competitietreffer van dit seizoen.

De Argentijnse vedette scoorde voor de negentiende competitiewedstrijd op rij en ook dat is een record.

Messi liet na afloop weten zelf totaal niet bezig te zijn met zijn records. "Het belangrijkste was dat we deze wedstrijd zouden winnen. En dat hebben we niet gedaan'', zei hij.

De ongeëvenaarde reeks van Messi begon op 11 november, tijdens de elfde speelronde tegen Real Mallorca. "Gelukkig heb ik mijn ploeg vaak kunnen helpen met doelpunten. Maar die reeks vind ik niet zo interessant.''

Assistent-trainer Jordi Roura stipte juist wel de prestatie van Messi aan. "Dit is nog nooit vertoond. Degenen die het geluk hebben gehad dat ze dit van dichtbij hebben gevolgd, genieten van deze prestatie. Pas over heel wat jaar, zullen we snappen hoe uniek dit is.''

Aanvoerder

Messi begon overigens, door de afwezigheid van Xavi, Carles Puyol en Andres Iniesta, ook voor het eerst als aanvoerder aan een Spaans competitieduel.

Toen Iniesta in de tweede helft in de ploeg kwam, stond Messi de band aan hem af.