Christian Poulsen speelde in de Bundesliga, Primera Division, Serie A, Premier League én Ligue 1, maar werd alleen met FC Kopenhagen kampioen. De 32-jarige Deen in dienst van Ajax hoopt daar binnenkort verandering in te brengen.

Poulsen pakte in 2001 de landstitel in Denemarken en wacht sindsdien op zijn volgende kampioenschap.

''Het zou wel eens tot het einde van de competitie spannend kunnen zijn. PSV en Feyenoord blijven de voornaamste concurrenten. De druk ligt bij PSV, terwijl wij echt van week tot week leven. Dat gaat de laatste weken heel goed'', zegt de verdedigende middenvelder tegen het AD.

Er waren veel twijfels toen Poulsen deze zomer overkwam van Evian, maar daar stoorde de 92-voudig international zich niet aan . ''Kan deze jongen het niveau nog aan''?, hoorde ik. ''Ach, ik weet dat Denen meestal als nummers 10 naar Ajax worden gehaald. Talenten als Fischer of Eriksen doen iets waar ik alleen maar van kan dromen.''

''Dus weet ik: op negentig procent spelen is niet voldoende. Dus moet ik zorgen dat ik alles geef en topfit ben. En daar zorg ik voor. Wat meehielp: ik voelde meteen vertrouwen van Frank de Boer. Hij wilde ervaring, sturing. Er lag een taak voor mij.''

Ajax moet het zondag tegen NEC overigens zonder de inbreng van Poulsen doen. De controleur kampt met een hamstringblessure.