Arsenal kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. De ploeg van Arsène Wenger staat vijfde in de Premier League en is al uitgeschakeld in zowel de Champions League als de FA Cup.

De Franse coach heeft zijn spelers daarom aangespoord om de komende weken te laten zien waarom ze het verdienen om voor 'The Gunners' te spelen.

Arsenal heeft vier punten achterstand op Tottenham Hotspur dat de vierde positie bekleedt in de competitie. De formatie van Wenger speelt zaterdag tegen Reading en kan voor het eerst in zestien jaar Champions League-voetbal mislopen.

''We leveren vijf spelers aan het nationale elftal van Engeland en hebben 22 internationals in de selectie rondlopen. We moeten analyseren of zij goed genoeg zijn voor Arsenal. Het is belangrijk dat we het seizoen goed eindigen en dat we goed voetbal spelen. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen wie er moeten vertrekken en welke spelers er gekocht moeten worden'', zegt Wenger in de Engelse media.

De toekomst van de spelers van Arsenal ligt in hun eigen handen, volgens de Fransman. Hij is blij dat zijn ploeg veerkracht heeft getoond na de nederlagen tegen Blackburn Rovers (FA Cup) en Bayern München (Champions League).

''Ze zijn door een moeilijke periode gegaan en hebben daar goed op gereageerd. De spelers hebben laten zien dat ze mentaal sterker zijn geworden. We hebben enkele dips gehad dit seizoen, maar de houding van het team is altijd goed geweest en wanneer iedereen fit is staat er een goed elftal. Het is belangrijk dat we analyseren waar we nog beter in moeten worden.''