Interim-trainer Jordi Roura is blij dat hij binnenkort het stokje bij FC Barcelona weer over mag geven aan Tito Vilanova.

De hoofdcoach leidde vrijdag voor het eerst weer een training na een verblijf van twee maanden in Amerika voor chemotherapie.

"Zijn terugkeer betekent heel veel. De baas is terug en dat is altijd belangrijk", aldus Roura op een persconferentie. "Het is een injectie van plezier en energie. Het is een serieuze boost voor het team."

Vilanova zal na overleg met de artsen zaterdag nog niet op de bank zitten tegen Celta de Vigo. "Zijn behandeling is net afgelopen en de dagen daarna zijn erg zwaar."

"We wilden liever wachten, maar hij is al naar de training gekomen. Afhankelijk van zijn progressie is er een goede kans dat hij wel meereist naar Parijs voor de Champions League."

Roura denkt dat Barcelona tegen Celta het gemis van belangrijke spelers als Carles Puyol, Jordi Alba en Xavi wel op kan vangen. "Dat zijn omstandigheden die gedurende een jaar voorkomen. Net als altijd komen er spelers in die goed genoeg zijn."