Ryan Babel kan zondag in de thuiswedstrijd tegen NEC zijn rentree maken bij Ajax. 

De aanvaller sloot begin deze week weer aan bij de groepstraining na een operatie aan zijn knie, die hem twee maanden aan de kant heeft gehouden.

''Misschien dat we hem de laatste twintig à dertig minuten inzetten'', zei trainer Frank de Boer vrijdag.

Babel sloeg op de training uit voorzorg het afsluitende partijspel over, net als de Deense middenvelder Christian Poulsen met wie De Boer voorzichtig wil zijn. Poulsen liep twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen AZ (2-3) een hamstringblessure op.

De Boer houdt de Deense routinier nog buiten zijn selectie voor het duel met NEC en ook voor de Spaanse aanvaller Isaac Cuenca komt deze wedstrijd te vroeg.

Veltman

De verdedigers Joël Veltman en Mitchell Dijks keren na blessures terug in de groep.

Met nog zeven duels te gaan, heeft Ajax aan kop van de eredivisie één punt voorsprong op PSV en Feyenoord. De Boer heeft zijn spelers opgedragen van wedstrijd naar wedstrijd te leven.

''Je moet zo min mogelijk vooruit kijken. Het moet niet zo zijn dat je achteraf, na een minder resultaat, al bezig was met de wedstrijd erna.''

NEC

NEC heeft na drie nederlagen op rij dringend behoefte aan een goed resultaat. Trainer Alex Pastoor benadrukt dat zijn spelers daar echter niet onder gebukt moeten gaan.

''Mijn vroegere trainer Leo Steegman zei eens: de zon gaat weer schijnen, het gras gaat weer groeien, de rokjes worden weer korter. Dit is de mooiste periode en de belangrijkste periode."

"Nu wordt er afgerekend, nu is er aandacht, iedereen kijkt naar je. Dat is toch het podium waarop je wilt acteren? En als je het zo ervaart, dan zal het ook een keer mis gaan, maar je zult ook fantastische prestaties leveren.''

Pastoor kan in de Arena niet beschikken over Youri Loen, Ruud Boymans en Evander Sno, die allemaal nog geblesseerd zijn.

Hij wil zich met zijn ploeg in ieder geval niet ingraven tegen de koploper van de eredivisie. ''We gaan sowieso niet naar de Arena om in onze broek te schijten. Dat past ons niet.''