In de aanloop naar de wedstrijd van zondag tegen Roda JC haalde coach Dick Advocaat van PSV de slippertjes tegen PEC Zwolle en sc Heerenveen er even bij. PSV verloor beide wedstrijden. 

Door Paulo Ramler

De oefenmeester weet nog steeds niet hoe hij zulke uitglijders kan voorkomen. "Kijk naar de wedstrijden tussen Tottenham Hotspur en Internazionale van laatst."

"Thuis was Tottenham oppermachtig. Uit was het andersom. Maar daarna verliest de ploeg thuis van Fulham. Waar ligt dat nou aan? Wij hebben dat soms ook en dat moeten we zien te voorkomen."

Maar ondanks die 'missers', vindt Advocaat zijn team nog steeds een kampioensploeg, zo zei hij vrijdag tijdens z'n persconferentie.

"Iedereen heeft het er altijd over dat wij zeven keer hebben verloren, maar nooit over de negen gelijke spelen van Ajax. Het scheelt uiteindelijk maar één punt."

Bouma

De coach kan in het uitduel met Roda JC beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Luciano Narsingh is er nog altijd niet bij en Dries Mertens is ook afwezig (geschorst).

Erik Pieters doet nog niet mee. De linksback speelde twee weken terug met Jong PSV een uitduel bij Jong Vitesse (1-2).

"Hij is fit, maar hij durft het zelf nog niet aan, Wilfred Bouma komt achterin te staan. Dat deed hij tegen RKC ook goed", zei Advocaat.

"Aangezien Mertens er niet is, zou ik voorin met Jeremain Lens (die terugkeert van een schorsing, red.), Tim Matavz en Georginio Wijnaldum kunnen starten. Dat is een mogelijkheid. Maar ik heb ook nog wel andere opties."

Zomertijd

Dat in de nacht van zaterdag op zondag de klok een uurtje vooruitgaat, komt Advocaat eigenlijk wel goed uit. De ploeg speelt dus eigenlijk al om half twaalf. "Zo laat trainen wij ook altijd. En we trainen goed, dus ik heb er een goed gevoel over."

Over het onderzoek van de Europese Commissie of PSV ongeoorloofde staatssteun van de gemeente Eindhoven heeft gekregen wilde Advocaat niet veel kwijt.

"Zelf zou ik 48 miljoen voor het stadion betalen. Veel meer eigenlijk. De grond eronder is nog meer waard."