Ronald Koeman denkt niet dat de kampioenswensen die bondscoach Louis van Gaal overbracht aan Jordy Clasie ook voor hem bedoeld waren. 

Door Charlie Bootsman

"Dat bedoelt-ie voor Jordy waarschijnlijk. Ach, het leven is een golfbeweging. Dan gaat het weer een paar jaar goed en dan weer minder", zei de coach van Feyenoord, die in zijn Ajax-tijd overhoop lag met Van Gaal.

Clasie is de laatste dagen de meest besproken speler in het elftal van de Rotterdammers. Fiorentina wil de middenvelder na dit seizoen graag overnemen. Koeman adviseert hem en andere begeerde spelers te blijven.

"Stefan de Vrij zei het goed. Ik weet niet of het gunstig is om een jaar voor het WK naar een andere situatie te gaan. Het lijkt me verstandig om nog een jaar bij Feyenoord te blijven, ook als je kijkt naar het selectiebeleid bij Oranje."

Clasie heeft zelf al aangegeven zich eerst te willen concentreren op de titelstrijd en pas na het seizoen te denken aan een transfer.

Vlaar

Koeman vindt het een logische ontwikkeling dat zijn spelers in de belangstelling staan. "Er is veel talent in Nederland en daar wordt altijd naar gekeken. Ik kan daar weinig aan doen, al hoop je op een verstandige beslissing van de speler en zijn omgeving."

Ron Vlaar werd door Koeman als voorbeeld gebruikt. "Die gaat naar Aston Villa om in de Premier League te spelen, maar er staan twee Feyenoorders in het centrum van Oranje. Het is altijd de vraag of je naar een betere situatie gaat."

Koeman weet ook niet of zijn spelers wel klaar zijn voor een buitenlands avontuur. "Je moet ook kijken naar het proces waar Feyenoord in zit. Er komt Europees voetbal aan. Je kunt je ook afvragen of de spelers er al aan toe zijn. Ik hoop in ieder geval dat ze zich niet te veel laten afleiden."