Pas over enkele maanden wordt duidelijk of Jonathan De Guzman ook volgend seizoen speelt bij Swansea City. De Premier League-club, die de Nederlander momenteel huurt, zal in de zomer een poging ondernemen de international definitief over te nemen van Villarreal. 

"Villarreal staat vijfde in de Segunda Division. Ze weten nog niet in welke competitie ze komend seizoen spelen. Als ze hem per se terug willen hebben, kunnen wij daar weinig aan doen", zegt manager Michael Laudrup van Swansea City tegen Sky Sports.

"We zitten in de laatste fase van het seizoen en niet elke club heeft zoals Swansea al een trofee gewonnen en is zeker van handhaving. Heel veel spelers zijn verwikkeld in een strijd om Europees voetbal of juist een strijd tegen degradatie."

"Wat voor Jonathan geldt, is van toepassing op meerdere spelers: pas na het seizoen verwachten we ontwikkelingen."

Vaste grond

De Guzman benadrukte eerder deze week tegen NUsport dat hij hoopt op een langer verblijf bij Swansea.

"Dat ik nu wat interlands achter mijn naam heb, verandert niets aan dat verlangen. Ik wil graag bij Swansea blijven. Ze spelen er goed voetbal en zijn tevreden over mijn prestaties. Ik wil even vaste grond onder de voeten, me bij Swansea verder ontwikkelen. We gaan binnenkort weer praten. Ik hoop dat het goed komt."