NAC Breda kan nog minimaal een jaar gebruikmaken van de diensten van Anthony Lurling. De eredivisionist bereikte donderdag een akkoord over contractverlenging met de aanvaller.

Lurling, die aan zijn tweede periode bezig is bij de Brabanders, beschikte over een aflopende verbintenis in het Rat Verlegh Stadion.

De onderhandelingen tussen club en speler verliepen niet erg soepel. NAC was vanwege de financiële situatie genoodzaakt de Bosschenaar een verlaagde aanbieding te doen, zoals vorig jaar ook al gebeurde.

Na wekenlang overleg zijn beide partijen toch tot een overeenstemming gekomen. "Anthony is op de hoogte van de situatie waarin de club verkeert. Dit heeft tot constructieve gesprekken geleid met hem en zijn zaakwaarnemer", verklaart technisch directeur Jeffrey van As.

"Met de overeenstemming heeft NAC een kwalitatief goede speler aan zich weten te binden, waar de jongere spelers ontzettend veel van kunnen leren. Wij zijn erg blij dat we nog minimaal een jaar van zijn ervaring en inzet gebruik kunnen maken."

De 35-jarige Lurling streek in 2007 voor de tweede keer neer in Breda. Daarvoor speelde hij voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, 1. FC Köln, Feyenoord en sc Heerenveen.