Manager Roberto Mancini van Manchester City heeft titelprolongatie definitief uit zijn hoofd gezet. Met nog negen wedstrijden voor de boeg heeft zijn team een achterstand van liefst vijftien punten op Manchester United. 

"Het is voorbij", erkent de Italiaan in verschillende Engelse media. "Maar dat betekent niet dat we niet meer zullen strijden. Elk topteam moet proberen om elke wedstrijd te winnen, zelfs al heb je geen uitzicht meer op de hoofdprijs."

"Belangrijk is ook dat we de tweede plek vasthouden. Chelsea en Tottenham Hotspur hebben maar een paar punten minder verzameld. En gelukkig zitten we nog in de FA Cup."

Mancini ontkent de geruchten dat hij aast op een baan bij het hyperambitieuze AS Monaco, zoals enkele Engelse kranten berichtten. "We hebben het over een van de beste teams in de Franse tweede klasse, maar ze hebben al een goede coach. Ik blijf hier nog heel lang."

Zaterdag speelt Manchester United tegen Sunderland en treedt Manchester City aan tegen Newcastle United.

Kompany

Mancini is overigens kwaad op bondscoach Marc Wilmots van België. Deze liet zijn aanvoerder Vincent Kompany dinsdag van het begin spelen in het kwalificatieduel tegen Macedonië (1-0).

''Bij ons heeft hij twee maanden niet gespeeld. Dan kan het niet zo zijn dat hij ineens een heel duel voor zijn land speelt."

Bondscoaches begrijpen het vaak niet, vervolgt Mancini. ''De club betaalt het salaris van de speler. Daarom is die de belangrijkste partij."

"Ik weet niet eens of Vincent helemaal fit is. Een week voor hij naar de nationale ploeg vertrok was hij in ieder geval niet fit genoeg om voor ons te spelen. Dat weet ik wel."