Het irriteert sportief directeur Matthias Sammer van Bayern München dat hij de laatste maanden meer vragen krijgt over het nieuwe seizoen dan over het lopende seizoen. En dat terwijl 'Der Rekordmeister' nog in de race is voor drie prijzen. 

De komst van coach Josep Guardiola (en de mogelijke gevolgen op transfergebied) leiden tot opwinding in Beieren.

"Ik heb mezelf voorgenomen om het niet meer te hebben over onze nieuwe trainer", zegt Sammer in Bild. "En ook niet over spelers die eventueel komen of vertrekken. Het gaat om nu. Op dingen die zich later zullen afspelen ga ik niet in."

Vorige week meldde voormalig Bayern-coach Ottmar Hitzfeld in zijn rol als analist voor het Duitse Sky dat Arjen Robben wellicht wordt getransfereerd komende zomer omdat de Nederlander niet past in het systeem dat Guardiola wil hanteren.

"Ik ben niet teleurgesteld in Hitzfeld", zegt Sammer. "Ik weet hoe het werkt, ik heb zelf ook bij Sky gewerkt. Ottmar wordt vaak naar zijn mening gevraagd, maar hij is geen Bayern-insider meer."

Landstitel

Bayern München kan zaterdag tegen Hamburger SV al de landstitel pakken, mits Borussia Dortmund averij oploopt tegen VfB Stuttgart.

"Of ik niet liever later kampioen wil worden? Nee, onze opgave is om gewoon van HSV te winnen. Maar na dat duel hebben we nog maar 72 uur te gaan tot het duel in de kwartfinale van de Champions League met Juventus, een sterk team, maar niet beter dan wij."

Een groot feest zal zaterdag in elk geval nog niet losbarsten. "We hebben het hele jaar gewerkt om op dit punt te komen, nu mogen we geen denkfouten maken. De laatste weken spelen we toch twee, drie procent minder."

"De uitslagen zijn nog wel goed, maar we moeten een paar dingen verbeteren. Het tempo moet bijvoorbeeld omhoog en de dragende spelers dienen het heft weer in handen te nemen.”