België versloeg dinsdag Macedonië met 1-0, maar Dries Mertens baalde na afloop vanwege zijn vroege wissel. Bondscoach Marc Wilmots heeft begrip voor de onvrede van de PSV’er.

"Ik ben ook speler geweest. Ik weet dat gewisseld worden niet plezierig is", reageert Wilmots tegen Sporza.

Mertens uitte na de wedstrijd zijn frustratie. Hij snapte niet dat hij gewisseld werd en waarom hij geen uitleg kreeg van Wilmots.

"Wat moet ik hem vertellen?", vraagt Wilmots zich hardop af. "Oké, ik had van Dries wel verwacht dat hij meer duels zou aangaan, omdat hij die vaak wint."

Verder was Wilmots tevreden over de kleine buitenspeler. "Dries heeft zijn belangrijkste taak volbracht: hij heeft de rechtsback  afgepeigerd. Daar heeft de scorende Eden Hazard in de tweede helft van kunnen profiteren."

"Zo is de 1-0 ook een beetje de verdienste van Mertens, ook al stond hij niet meer op het veld. Hij blijft een belangrijk stukje in mijn puzzel. De groep groeit en ik kan rekenen op mijn bank. Dat is een groot pluspunt. Ik heb geen titularissen."

Campagne

De Rode Duivels blijven door de 1-0 overwinning tegen Macedonië koploper in groep A van de WK-kwalificatie met evenveel punten als Kroatië, maar een beter doelsaldo.

Wilmots: "En daarmee zijn we verder dan ik had verwacht. Na zes wedstrijden had ik op dertien of veertien punten gerekend. We hebben er zestien. En belangrijk, we slikten slechts één tegendoelpunt. De vorige campagne waren dat er nog vijftien, veel te veel."