De KNVB overweegt beloftenteams toe te laten tot de Jupiler League. Dat laat een woordvoerder van de bond woensdag weten. 

Na het faillissement van SC Veendam en het eerdere bankroet van AGOVV Apeldoorn blijven er slechts zestien clubs over in de Eerste Divisie. Mogelijk zijn tweede elftallen al vanaf volgend seizoen welkom.

De KNVB sprak dinsdag over het idee met vertegenwoordigers van de coaches betaald voetbal (CBV), Eredivisie CV en de coöperatie Eerste Divisie (CED). Op korte termijn volgt een nieuwe afspraak om de punten verder uit te werken. Daarna zal een definitieve beslissing worden genomen.

Het toetreden van de beloften tot de Jupiler League is een optie, omdat de verplichte promotie van clubs uit de topklasse nog niet van de grond wil komen. In landen als Spanje en Duitsland zijn de reserves al welkom in de tweede afdelingen.

De Nederlandse topclubs Ajax en PSV, hebben al eens aangegeven hun talenten graag meer weerstand op te laten doen op het tweede niveau van Nederland. De kampioen van de beloftenteams mag wel al instromen in het bekertoermooi. Daarin reikte Jong Ajax ooit tot de halve finale.