Een door NUsport magazine samengestelde jury van twaalf voetbalanalisten koos Adam Maher als grootste talent van Nederland. Ronald de Boer is een van de geraadpleegde kenners. De 67-voudig international zette Maher in zijn persoonlijke lijst ook op één. 

Achter Maher staan drie Feyenoorders: Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Stefan de Vrij.

"Nederlands elftal gehaald, staat zijn mannetje bij Feyenoord en doet het gewoon heel goed. Erg knap wat hij in Oranje laat zien, dat geeft aan wat voor niveau hij heeft gehaald", zegt De Boer over Martins Indi.

De voormalige Ajacied is heel lovend over Jean-Paul Boëtius, de nummer zeven op zijn rangschikking. “Die ontwikkelt zich geweldig. Als hij dit zo doorzet, komt hij volgend jaar zeker op één. Het is een elegante speler.”

Ricardo van Rhijn is op plek vijf de eerste Ajacied op de lijst van De Boer. "Je ziet dat hij bij de wedstrijden op topniveau vrij geruisloos meedoet. Dat bedoel ik niet negatief, hij heeft geen moeite om aan te haken."

Van der Hoorn

In de personen van Anouar Kali (tiende) en Mike van der Hoorn (zestiende) kiest De Boer voor twee spelers van FC Utrecht in zijn top twintig.

"Van der Hoorn laat gewoon zien dat met Utrecht niet valt te spotten. Hij is met zijn agressie behoorlijk overtuigend", luidt het oordeel van De Boer over de speler die bondscoach Louis van Gaal opnam in zijn voorselectie voor de duels met Estland en Roemenië.

De top twintig van Ronald de Boer

1. Adam Maher (AZ)
2. Bruno Martins Indi (Feyenoord)
3. Jordy Clasie (Feyenoord)
4. Stefan de Vrij (Feyenoord)
5. Ricardo van Rhijn (Ajax)
6. Jetro Willems (PSV)
7. Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
8. Tonny Vilhena (Feyenoord)
9. Marco van Ginkel (Vitesse)
10. Anouar Kali (FC Utrecht)
11. Ola John (Benfica)
12. Jeffrey Bruma (Hamburger SV, verhuurd door Chelsea)
13. Virgil van Dijk (FC Groningen)
14. Joël Veltman (Ajax)
15. Stefano Denswil (Ajax)
16. Mike van der Hoorn (FC Utrecht)
17. Nathan Aké (Chelsea)
18. Jürgen Locadia (PSV)
19. Memphis Depay (PSV)
20. Rajiv van La Parra (SC Heerenveen)

De komende dagen brengt NUsport ook de persoonlijke ranglijsten van de andere juryleden. Maandag was al de rangschikking van Kenneth Perez te lezen en dinsdag die van Riemer van der Velde.

Het volledige eindklassement op basis van de twaalf individuele ranglijsten valt inclusief de toelichtingen te lezen in NUsport magazine van deze maand. Daarin ook een tipparade alsmede een interview met Adam Maher, Stefan de Vrij en Ricardo van Rhijn. Het blad ligt nu in de winkels, is online bestelbaar en op de iPad verkrijgbaar.