Hoewel Engeland dinsdag dure punten liet liggen tegen Montenegro (1-1), is Steven Gerrard er zeker van dat zijn team alsnog koploper kan worden van groep H in de strijd om plaatsing voor het WK.

Engeland heeft nu twaalf punten in de poule, twee minder dan Montenegro. Polen en Oekraïne volgen met acht punten uit vijf duels.

''We moeten al onze wedstrijden winnen en we moeten zeker onze prestaties in de tweede helft verbeteren'', zei de aanvoerder van de nationale ploeg.

Tegen Montenegro was Engeland in de eerste helft namelijk veel beter, Wayne Rooney zorgde daarin al snel voor de openingstreffer, maar na de rust was het woord aan de tegenstander.

''Ik denk dat we veel ervaring op het veld hadden en dat hebben we in de eerste helft ook laten zien. We controleerden de wedstrijd'', aldus Gerrard.

''Het probleem is dat je bij 1-0 altijd kwetsbaar bent. Je moet het tweede doelpunt maken, dan heb je volledige controle. Dat hebben we alleen nooit gedaan.''

Invaller Dejan Damjanovic zorgde na rust voor de gelijkmaker. Gerrard: ''Na de rust stopten we zo’n twintig tot dertig minuten met voetballen en dat kun je jezelf niet veroorloven. Zij verdienden de gelijkmaker.''