Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat denken dat de goede resultaten bij het Nederlands elftal Feyenoord extra vertrouwen geven in de titelrace. 

Door Charlie Bootsman

Zeven spelers van de Rotterdammers maakten deel uit van de selectie van bondscoach Louis van Gaal voor de gewonnen ontmoetingen met Estland en Roemenië.

Janmaat, Stefan de Vrij en Martins Indi waren basisspelers. Jordy Clasie en Ruben Schaken maakten als invaller speelminuten. Joris Mathijsen en Tonny Vilhena kwamen niet in actie.

"Dit is voor Feyenoord heel positief. Ik denk dat we het goed gedaan hebben. We hebben achterin twee keer de nul gehouden", aldus Martins Indi tegen NUsport.

"De Vrij en ik hebben samen slim gespeeld tegen de Roemenen. Dat geeft weer zelfvertrouwen en kan positief uitpakken bij Feyenoord."

Ontwikkeling

Een gele kaart in de tweede helft was het enige smetje op de wedstrijd van Martins Indi. "Ik was iets te laat en blesseerde mezelf ook nog een beetje. Dat zijn momenten waar ik van moet leren, het is goed voor mijn ontwikkeling."

"De positieve dingen moet je meenemen naar de club. De negatieve moet je ook meenemen, maar proberen weg te houden van de club en gebruiken voor je eigen ontwikkeling."

Drive

Ook Janmaat ziet de titelrace dankzij Oranje met nog meer vertrouwen tegemoet. "Natuurlijk geeft dit een boost. We moeten dat goede gevoel meenemen naar Feyenoord, dan kan er wat moois ontstaan."

De rechtsback verraste zichzelf niet met zijn sterke spel in het Nederlands elftal. "Ik ben niet verbaasd, maar je moet het altijd wel laten zien. Of de andere spelers me ook serieuzer beginnen te nemen? Dat denk ik wel, respect dwing je af."

Janmaat excelleerde tegen Estland zelf, nu kreeg ook Jeremain Lens aan de rechterkant de kans om te schitteren.

"Het samenspel met Lens ging een stuk beter dan tegen Estland. We hadden ook wat meer ruimte. Mijn eerste helft was wat minder, maar ik had na rust veel meer drive en had zelfs nog wel een doelpuntje kunnen maken."