Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje beseft dat zijn team dinsdag een grote stap heeft gezet naar het WK door concurrent Frankrijk met 1-0 te verslaan in Parijs. 

"We hebben nog drie wedstrijden te gaan en we kunnen het ons niet permitteren om averij op te lopen, maar het is duidelijk dat we nu een goede uitgangspositie hebben", zei Del Bosque na de zege.

"Deze drie punten zijn heel belangrijk, de spelers zijn geslaagd voor een heel lastig examen. Mensen gaan al heel snel twijfelen. Nu is gebleken dat dit ten onrechte was. We mogen terecht vertrouwen hebben in onze aanpak. Dat we goed zijn hebben we in dit cruciale duel bewezen."

Pedro

Pedro maakte met een treffer in de 58e minuut het verschil. "Hij is een heel belangrijke speler voor het team omdat hij complementair is aan Xavi, Xabi Alonso en Sergio Busquets met zijn explosiviteit", aldus Del Bosque.

Spanje speelde vanaf de 78e minuut met een man meer door de rode kaart van Paul Pogba. "Juist in die fase kregen we het moeilijker. Maar we zijn overeind gebleven en daar ging het om."

Deschamps

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk zag zich genoodzaakt het op te nemen voor Karim Benzema. De supporters juichten zijn wissel vlak voor tijd toe.

"Hij deed veel goede dingen, al scoorde hij niet", vertelde Deschamps over de speler die in de nationale ploeg al meer dan duizend minuten geen treffer heeft gemaakt. "Karim werd vaak gevonden door zijn teamgenoten en hij speelde zelf ook een rol in het positiespel."

Deschamps vond dat zijn team goed speelde. "Wij hebben meer gedaan dan zij en we hebben ook meer mogelijkheden gehad. En dat tegen het beste elftal van de wereld."

"Misschien had Spanje soms iets meer controle, dat neemt niet weg dat wij zeker een punt hadden verdiend. Zelfs met een man minder had dat er nog ingezeten."