Adam Maher verheugt zich na zijn invalbeurt bij het sterk presterende Oranje niet op de hervatting van de strijd tegen degradatie met AZ. 

Door Charlie Bootsman

"Het is wel anders, maar je kunt er niks aan veranderen. Het gaat nu om de punten daar", aldus Maher na het duel met Roemenië tegen NUsport.

De middenvelder benadrukt dat de moeilijke situatie van AZ niet te vergelijken is met Oranje, dat kwalificatie voor het WK al bijna binnen heeft.

"Ik denk dat het kwaliteitsverschil tussen AZ en Oranje wel groot is. Maar we moeten het doen met de spelers die we hebben in Alkmaar."

Reëel

Maher voelt zich momenteel misschien wel beter op zijn gemak bij het Nederlands elftal, gezien zijn wens om na dit seizoen hogerop te gaan. "Hier voel je je natuurlijk weer lekker op een hoog niveau. Dit is het grootste podium, daar moet je presteren."

De in Marokko geboren middenvelder begon de interlandperiode bij Jong Oranje, maar sloot dankzij het wegvallen van de geblesseerde Wesley Sneijder aan bij de hoofdmacht. Na zijn entree werd Maher zelfs even een basisplaats toegedicht. "Dat was mooi om te horen, maar we moeten wel reëel zijn. Ik ben al blij dat ik tenminste nog een kans heb gehad om in te vallen."

Rondom AZ houdt ondertussen de angst over de degradatiestrijd aan. Maher heeft daar geen boodschap aan. "We moeten ons geen zorgen maken om wat mensen zeggen. Onze voeten laten spreken en goed blijven voetballen."