Kenneth Vermeer maalt er niet om dat bondscoach Louis van Gaal geen echte nummer één aanwijst onder de lat bij Oranje.

Door Charlie Bootsman

De keeper van Ajax kreeg tegen Estland en Roemenië de voorkeur boven Maarten Stekelenburg en Michel Vorm.

"Ik zie het niet als een concurrentiestrijd. we gaan gewoon goed met elkaar om", legt Vermeer aan NUsport uit.

"Natuurlijk is het altijd afwachten of je gaat spelen, maar ik leef niet in onzekerheid. Ik ben van nature wel relaxed, het is altijd mooi meegenomen als je speelt."

Uitleg

Van Gaal koos tegen Estland met name voor Vermeer vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Over de reden van zijn basisplaats tegen Roemenië had de sluitpost niks gehoord.

"Ik heb helemaal geen uitleg gehad. Dat hoeft ook niet. De volgende keer kan het weer anders uitpakken. Dat weet je gewoon en ik laat het op me afkomen. Ik weet ook niet of ik voetballend beter dan de anderen ben."

Bewijzen

Tegen Roemenië kreeg Vermeer door de geringe tegenstand amper de kans zich te onderscheiden. "Ik heb weinig te doen gehad, dat klopt. De verdediging stond ook goed en dan hoeft het niet."

"Maar jezelf bewijzen doe je ook in andere fases, dat gebeurt niet alleen met schoten op doel. Het zijn bijvoorbeeld ook terugspeelballen waarbij je wel of niet een goede keuze maakt."

Vermeer is één van de vele eredivisiespelers die Oranje momenteel herbergt. Het verschil met de topcompetities lijkt voor Van Gaal amper te gelden. "Als we met Ajax tegen Manchester City spelen, is het verschil ook niet zo groot."