De terugkeer van de grote namen in Oranje is deze interlandperiode ten koste gegaan van Marco van Ginkel. 

Door Charlie Bootsman

De middenvelder van Vitesse zag geen reden om te klagen bij bondscoach Louis van Gaal, die hem daarvoor steevast selecteerde.

"Ik heb geen contact met hem gehad. Zo'n grote jongen ben ik niet hè. Het zou ook niet best zijn als ik ging klagen", aldus Van Ginkel tegen NUsport.

"Het was wel een teleurstelling, maar bij Jong Oranje heb je meer kans op speelminuten en die heb ik ook gepakt. Het is geen straf, al wil je uiteindelijk wel bij het Nederlands elftal zitten."

Flow

Van Ginkel was maandag basisspeler bij de met 4-1 gewonnen oefeninterland tegen Jong Noorwegen. Het is echter de vraag of dat straks ook het geval is bij het EK in Israël.

"Er is veel concurrentie, maar dat is alleen maar mooi. Daardoor gaat de kwaliteit omhoog. Er zijn 23 spelers die meegaan en ik verwacht in ieder geval wel dat ik daarbij zit."

De duels met Jong Oranje waren voor Van Ginkel een welkome onderbreking van een spannende kampioensrace met Vitesse. De Arnhemmers zijn bezig aan een goede reeks in de eredivisie. Van Ginkel verwacht niet dat de interlandperiode daarvoor een storende factor is.

"Het was juist wel even lekker en ik ga met een goed gevoel terug. Dat zal denk ik ook voor die andere jongens gelden. We zitten nog steeds wel in die flow hoor. Dat is geen issue."

Bony

Datzelfde geldt volgens de twintigjarige Amersfoorter voor de speculaties rond een vertrek van Wilfried Bony. "Dit seizoen is hij nog bij ons. In de zomer heb je genoeg tijd om een nieuwe speler te contracteren. We weten dat Bony de wens heeft om hogerop te gaan."

Zelfs denkt Van Ginkel nog niet verder dan Vitesse. Hij staat nog tot medio 2015 onder contract in de Gelredome. "Ik ben niet iemand die van de daken schreeuwt dat hij naar het buitenland wil. Je moet ook niet te vroeg weg uit Nederland."