Australië heeft thuis ternauwernood 2-2 gespeeld tegen Oman, waardoor de 'Aussies' zicht houden op het WK.

Door een doelpunt van Abdul Aziz Mubarak en een eigen goal van Mile Jedinak stond Australië kort na rust met 2-0 achter.

Routinier Tim Cahill maakte de aansluitingstreffer, waarna oud AZ-speler Brett Holman vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende.

Australië blijft door het gelijkspel met nog drie wedstrijden te gaan tweede in poule B van de Aziatische WK-kwalificatie.

Japan

Japan gaat fier aan kop met zeven punten voorsprong op Australië en heeft later op dinsdag aan een gelijkspel tegen Jordanië genoeg om zich voor de vijfde keer op rij te plaatsen voor het WK. Oman staat derde.

De nummer één en twee gaan rechtstreeks naar Brazilië. De nummer drie moet zich zien te plaatsen via play-offs.

In poule A gaat Oezbekistan met elf punten aan de leiding na een 1-0 zege tegen Libanon. Zuid-Korea, dat met 2-1 won van Qatar, volgt met tien punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Iran en Qatar zijn de nummer drie en vier.

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland sloot de poulefase in de Oceanische zone af met een 2-0 zege op de Solomon Eilanden. Tim Payne verzorgde de volledige productie.

De ploeg van bondscoach Ricki Herbert was al zeker van een plaats in de play-offs. Nieuw-Zeeland zal hierin aantreden tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone.