Brazilië heeft nog niet gewonnen sinds hij afgelopen najaar opnieuw werd aangesteld als bondscoach. Toch constateert Luiz Felipe Scolari dat zijn team progressie boekt. 

Maandag speelde Brazilië in een oefenduel met 1-1 gelijk tegen Rusland en vorig week kwam de ploeg niet langs Italië, eveneens in een vriendschappelijke interland.

"We speelden tegen een team met een sterke organisatie. Van alle landen die zich nog proberen te kwalificeren voor het WK, is Rusland het enige team dat nog geen treffer incasseerde", sprak Scolari na afloop op de persconferentie.

Brazilië ontsnapte op Stamford Bridge aan een nederlaag. Fred maakte vlak voor tijd de openingstreffer van Victor Faizoelin ongedaan.

"Wat me heel positief stemt, is dat het team rustig bleef na de goal van Rusland. We gingen niet wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar bleven de bal rondspelen. Ik denk dat we op koers liggen voor het WK."

Scolari vraagt nog wel om geduld. "Succes op korte termijn is onmogelijk. Dat komt vanzelf wel, maar het gaat in stappen. We proberen ons steeds te verbeteren. Ik garandeer de fans dat er volgend jaar op het WK een selectie staat waar ze heel blij mee zullen zijn."