Jan Vertonghen wil er met de Belgische voetbalploeg alles aan doen om zich als groepswinnaar te kwalificeren voor het WK van volgend jaar in Brazilië. De verdediger van Tottenham Hotspur vreest namelijk dat zijn ploeg anders in de play-offs een loodzware opponent zal krijgen.

''Ik wil niet naar de barrages als je ziet dat landen als Engeland en Spanje die eventueel ook moeten spelen'', zei Vertonghen zaterdag.

De 'Rode Duivels' wonnen vrijdag in Skopje met 2-0 van Macedonië en handhaafden zich daarmee aan kop van groep A, met dertien punten uit vijf wedstrijden. Kroatië heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

''Hopelijk kan mijn ploegmaat Gareth Bale dinsdag iets forceren voor Wales in de wedstrijd tegen de Kroaten'', aldus Vertonghen. ''Het is duidelijk dat Kroatië onze grootste tegenstander is voor de groepswinst.''

De nummer een van iedere poule gaat rechtstreeks naar het WK, de acht beste nummers twee strijden in de play-offs om vier tickets. België speelt dinsdag opnieuw tegen Macedonië, dan in Brussel.