Israël behaalde vrijdag in de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd een meer dan verdienstelijk punt (3-3) tegen Portugal. 

''Toch zijn we teleurgesteld'', meldde bondscoach Eli Guttman. ''Dat is veelzeggend. Wij hadden hier gewoon moeten winnen.'' Pas in de slotminuten kwam Portugal op gelijke hoogte.

''We hebben eigenlijk alles goed gedaan'', vervolgde Guttman. ''Het elftal was stabiel en mentaal zeer sterk. We herstelden ons van een moeilijk begin en kwamen verdiend op voorsprong."

"Na de 3-1 verslapte echter onze concentratie. Het was alsof we niet konden geloven dat we een riante voorsprong hadden. Die hadden we natuurlijk nooit meer mogen weggeven.''

Paulo Bento was daarentegen wel een tevreden man. ''Over het geheel genomen hebben we het goed gedaan'', vond de bondscoach van Portugal.

''Vooral ons begin was heel goed. Na de voorsprong verloren we een beetje ons ritme. Dat leidde tot de tegentreffers. Gelukkig zijn we na de achterstand goed terug gekomen. Wij hebben verreweg de meeste kansen gehad. We hadden het duel zelfs nog kunnen winnen.''