Manager Arsène Wenger van Arsenal ziet het als een grote 'wake-up call' voor het Engelse voetbal dat geen enkele Premier League-club zich heeft geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. 

Bekijk de samenvatting van Bayern München-Arsenal

"Dit is een ongelooflijke teleurstelling voor het voetbal in Engeland", zegt Wenger tegen de BBC. "We moeten accepteren dat we zijn achterhaald door de rest van Europa, we zijn de voorsprong kwijt."

"Het is heel lang geleden dat dit gebeurde (1996, red.), geen enkele club bij de laatste acht. Dit moeten we wel meenemen in de manier waarop we tegen de toekomst aankijken."

Zowel Manchester City als titelverdediger Chelsea verliet het toernooi na de poulefase en voor Manchester United viel het doek in de achtste finales. Arsenal tot slot werd woensdag geëlimineerd door Bayern München, dat zich na de 3-1 zege in Londen een 2-0 thuisnederlaag kon permitteren.

"Ik ben heel erg trots op onze prestatie van vanavond", vervolgde Wenger. "Natuurlijk is het heel teleurstellend voor iedereen die Arsenal een warm hart toedraagt dat we de derde goal niet maakten. Ik denk dat er wel kansen lagen."

Overdreven

Coach Jupp Heynckes van Bayern München vindt het overdreven om de noodklok te luiden over het Engelse voetbal.

"Ik ben van mening dat Manchester United ongelukkig was tegen Real Madrid en dat Arsenal veel kwaliteiten heeft, dat hebben ze vanavond bewezen. In het voetbal is er nu eenmaal sprake van cycli. Ik denk dat de Engelse teams volgend jaar terug zijn in de kwartfinales."