De uitschakeling in de Champions League is hard aangekomen bij Schalke 04. De club van de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar was over twee wedstrijden niet opgewassen tegen Galatasaray.

"We zijn natuurlijk teleurgesteld. Als je alle vier de helften bij elkaar neemt, zijn we zeer, zeer ongelukkig uitgeschakeld", mopperde Jens Keller op de clubsite.

De coach was kritisch op zijn spelers, die naar zijn mening voor rust te weinig brachten tijdens de met 3-2 verloren return in Gelsenkirchen.

"We hebben deze wedstrijd in de eerste helft verloren. Sommigen dachten misschien dat het met vijf procent minder kan, maar dat gaat niet tegen een team als Galatasaray."

Scheidsrechter

Keller had ook nog klachten over scheidsrechter Jonas Eriksson, die in de tweede helft geen strafschop gaf voor een vermeende handsbal van Galatasaray-verdediger Emmanuel Eboué.

"Normaal zeg ik niets over de arbiter, maar ik denk dat er een aantal beslissingen werden genomen die niet optimaal voor ons waren. Zo hadden we een penalty verdiend aan het einde."

Hildebrand

Ook Timo Hildebrand baalde flink. De ervaren doelman moest voor rust regelmatig in actie komen. "De nederlaag is ongelukkig en vooral ook onnodig. Het is gewoon bitter als je zo wordt uitgeschakeld. Galatasaray heeft ons niet weggespeeld, maar we waren niet scherp genoeg."

"Dat mag in de Champions League niet gebeuren. Nu moeten we zorgen dat we in de Bundesliga de nodige punten pakken om daar volgend seizoen weer te spelen."