Robert Maaskant houdt het aan het einde van het seizoen al na een jaar voor gezien bij FC Groningen.

Door Charlie Bootsman

De coach en de club zien te weinig perspectief in de Euroborg om volgend seizoen wel het zo gewenste attractieve voetbal te laten zien.

"Het is heel simpel. Ik ben gehaald om dat erin te brengen en over de uitkomst daarvan ben ik zelf niet tevreden", aldus Maaskant tegenover NUsport.

"Het kussen moest opgeschud worden. Een paar onderdelen zijn wel gelukt, de sfeer is ook goed en er is geen ruzie of bonje. In dat attractieve voetbalgedeelte ben ik niet geslaagd."

Jammer

Van falen wil Maaskant niet spreken. "Ik denk dat we met deze groep redelijk dichtbij het hoogst haalbare zijn gekomen, al balanceer je altijd op het randje."

Groningen ruilde aan het begin van het seizoen de ingetogen Pieter Huistra in voor de uitgesproken Maaskant. De coach heeft niet het idee dat hij overal werd gewaardeerd.

"Binnen de club wel en het deed me ook goed dat iedereen het jammer vindt dat ik vertrek. Bij een gedeelte van de supporters alleen niet en dat is soms lastig."

Cluppies

De 44-jarige Maaskant is bezig met zijn zesde club in zeven jaar. Een trainer voor de korte termijn wil hij zichzelf echter niet noemen. "Daar had ik het net toevallig met mijn vader (zelf oud-trainer, red.) over. Volgens mij valt het wel mee."

"Ik ben natuurlijk al in 1999 begonnen en dan heb je op een gegeven moment wel wat cluppies achter je naam staan. Ik ben geen type die acht jaar bij een club blijft, dat klopt wel. Misschien ben ik daar nog te jong voor."

Maaskant heeft nog geen specifieke toekomstplannen. "Ik heb natuurlijk wel even over deze beslissing nagedacht, maar het is niet zo dat ik al een concreet iets heb. Ik sta open voor alles."