Trainer Robert Maaskant vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. Dat is het resultaat van een gesprek dat de directie van de club maandagochtend heeft gevoerd met de coach.

Het contract van Maaskant, pas bezig aan zijn eerste seizoen in De Euroborg, loopt op 30 juni af.

"Gedurende ons gesprek kwamen we tot deze gezamenlijke conclusie. Hierbij dien ik een compliment te maken aan Robert Maaskant", vertelt algemeen directeur Hans Nijland op de website van FC Groningen.

"Hij heeft zeer professioneel gehandeld en gereageerd. Wij hebben dan ook de absolute overtuiging dat wij het seizoen op een professionele en waardige wijze zullen afsluiten en we zullen er met elkaar alles aan doen om onze sportieve doelstellingen te realiseren en onze ambities waar te maken."

Weinig goals

Na 26 speelrondes bezet Groningen de elfde plaats in de eredivisie. Opvallend is dat de club dit seizoen pas 25 doelpunten maakte, alleen Willem II is minder productief (24).

Maaskant beloofde bij zijn presentatie aanvallend en attractief voetbal, maar dat kwam er vooralsnog lang niet altijd uit bij Groningen.

De 44-jarige Maaskant, die eerder werkzaam was bij onder meer NAC Breda, Willem II en Wisla Krakow, noemt de werksfeer bij Groningen 'uitstekend'.

"Ik werk op een heel prettige manier samen met mijn spelers, de technische en medische staf en met de directie van FC Groningen. Zo wil ik het ook graag afsluiten."