Zlatan Ibrahimovic had zaterdagavond geen goed woord over voor de aanhang van Paris Saint-Germain. De fans van de kapitaalkrachtige club lieten hun onvrede over het duel met Nancy merken middels fluitconcerten.

"Ze vragen wel erg veel", snauwde de Zweed, die de ontmoeting met twee treffers in Parijs' voordeel besliste: 2-1. "Zeker als je in ogenschouw neemt hoe ze er voorheen voor stonden."

Ibrahimovic werd afgelopen zomer losgeweekt bij AC Milan en maakt het hele seizoen zijn reputatie al waar bij PSG; de oud-Ajacied vond al 24 keer het net in de Ligue 1.

De club uit de lichtstad gaat momenteel aan kop in Frankrijk en drong ook door tot de kwartfinales van de Champions League. Dat alles behoorde tot voor kort niet eens tot de mogelijkheden, meent de immer spraakmakende spits.

"Hiervoor hadden ze helemaal niets", verwijst Ibrahimovic subtiel naar de overname van de schatrijke Qatarese geldschieter die 'Les Parisiens' in staat stelde grote namen naar Parc des Princes te lokken.

Veeleisend

"Ik heb voor veel grote clubs gespeeld en weet dat het nooit makkelijk is. Het publiek eist wel erg veel van een team dat koploper is in de competitie en zich gekwalificeerd heeft voor de kwartfinales van de Champions League."

De Zweed beaamt echter wel dat de wedstrijd van zaterdag, waarin PSG een tijdje tegen 0-1 achterstand aan keek, niet bepaald imponerend was. "Wat we op de mat legden, voldeed inderdaad niet aan wat je van ons mag verwachten."