Nathan Aké maakte woensdagavond op achttienjarige leeftijd zijn basisdebuut voor Chelsea in het FA Cup-duel op bezoek bij Middlesbrough.

De Nederlandse verdediger maakte op het middenveld in de door Chelsea met 2-0 gewonnen wedstrijd de negentig minuten vol voor de ploeg van manager Rafael Benitez.

"Als je op deze leeftijd mag starten, is dat een geweldig moment in je leven", reageerde Aké na afloop op de clubsite van de Londenaren. "Dit is waar je het voor doet."

"Ik kon aan de training al een beetje aflezen dat ik zou gaan spelen en er was intern al over gesproken, dus ik wist het van tevoren."

Slapen

Aké was in aanloop naar de wedstrijd behoorlijk gespannen, zo bekende hij. "Ik was zenuwachtig en ik kon niet slapen. Ik werd midden in de nacht wakker, dat was niet fijn. Desondanks was ik gelukkig fit genoeg om te spelen."

"Als je het veld op loopt, de sfeer proeft en aan het duel begint, vergeet je alle zenuwen en speel je gewoon je eigen wedstrijd."

In 2011 maakte Aké de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Chelsea. Op 26 december 2012 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht, door in de slotfase van het Premier League-duel met Norwich City in te vallen.