Andrés Iniesta ergert zich aan de kritiek in de Spaanse media op Lionel Messi na de uitschakeling in de Copa del Rey door Real Madrid. FC Barcelona leed dinsdagavond een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen de aartsrivaal. 

"Het gaat om het team, niet om Messi. Hij heeft al zoveel doelpunten gemaakt. Iedereen is verantwoordelijk voor dit resultaat", sprak Iniesta woensdag op een persconferentie.

FC Barcelona ging vorige week nog met 2-0 onderuit tegen AC Milan in de achtste finales van de Champions League. Over twee weken is de return.

"Juist in deze wedstrijden misten we accuratesse en beheersing. Dit moet iedereen zich aantrekken. We zullen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Real Madrid met een reactie moeten komen."

Vernietigd

In de Spaanse media werd het spel van FC Barcelona tegen Real Madrid gelaakt. "Ze hadden veel de bal, maar speelden geen voetbal", schreef de krant Marca. "In elk facet van het spel werd Barcelona vernietigd door Real."

La Vanguardia had het over een 'vernedering in Camp Nou' en een 'impotent FC Barcelona'.

Iniesta vindt het veel te vroeg om te concluderen dat het verval bij Barcelona is ingetreden. “We moeten terug naar de grondbeginselen, het abc, van ons spel. Dat heeft ons gemaakt tot wie we zijn."