Niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Pelé heeft zijn landgenoot Neymar in de media geadviseerd over diens toekomst.

De Braziliaan van Santos wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Europa, maar volgens de 72-jarige Pelé doet de aanvaller er goed aan om voorlopig zijn club trouw te blijven.

"De stad waar hij naartoe zou gaan is niet het probleem, hij moet kijken naar de beste omstandigheden", zegt Pelé volgens de BBC.

"In Engeland, Duitsland en Italië wordt er harder gespeeld. De scheidsrechters zijn daar gewend om meer door te laten spelen. FC Barcelona zou ideaal voor hem zijn."

"Santos heeft hem hard nodig en om die reden denk ik dat dat hij geen vertrek moet forceren. Mocht de tijd voor beide partijen rijp zijn, dan zou hij alleen naar Barça kunnen gaan."

Verlengen

Odilio Rodrigues, vice-president van Santos, spreekt tegen dat Neymar een akkoord zou hebben bereikt met Barcelona en bevestigt dat de Braziliaan met Santos in gesprek is over contractverlenging.

"De club heeft de intentie om het medio 2014 aflopende contract van Neymar te verlengen", zegt hij. "We werken eraan om dat voor elkaar te krijgen. We zijn al in gesprek met zijn vader, die ontkent dat er een overeenkomst is met Barcelona. We geloven hem."

"Er werd zelfs gezegd dat Santos al geld voor Neymar zou hebben ontvangen", gaat Rodrigues verder. "Maar er zijn geen onderhandelingen gaande tussen Santos en welke club dan ook."