PSV-aanvaller Jeremain Lens heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing gekregen.

Dat meldde de voetbalbond dinsdag.

Lens krijgt de straf naar aanleiding van de gebeurtenissen in de catacomben van De Kuip na afloop van het duel Feyenoord - PSV (2-1).

De aanvaller wachtte Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen op en pakte hem bij zijn shirt. Daarna ontstond een opstootje tussen spelers van PSV en Feyenoord.

Lens wordt verweten de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen te hebben geschaad. Hij kreeg al een forse geldboete van zijn club.

Lens kan tot woensdag 11.00 uur reageren op het voorstel. Als hij akkoord gaat ontbreekt hij vier wedstrijden bij de ploeg van trainer Dick Advocaat, omdat hij in het duel met Feyenoord ook zijn vijfde gele kaart kreeg.

PEC Zwolle

Als de aanvaller niet akkoord gaat, kan hij diezelfde avond gewoon meespelen in het bekerduel met PEC Zwolle. De tuchtzaak wordt dan op donderdag behandeld.

De aanklager betaald voetbal heeft ook de rol van de andere betrokken spelers en begeleiders beoordeeld. Zij hoeven niet voor vervolging te vrezen, aangezien de aanklager van mening is dat zij hebben geprobeerd te voorkomen dat de situatie zou escaleren.