Isaac Cuenca maakt geen deel uit van de Ajax-selectie voor het duel in de halve finale van de KNVB-beker met AZ van woensdag in Amsterdam.

De Spanjaard wordt vervangen door Danny Hoesen. De rest van de selectie is ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zondag (1-1) ongewijzigd.

Het is voor Hoesen voor het eerst sinds weken dat hij weer onderdeel is van het keurkorps van trainer Frank de Boer. De spits kwam voor het laatst in actie op 31 januari tijdens het bekerduel met Vitesse in Emmen, dat Ajax met 4-0 wist te winnen.

Cuenca kwam tijdens de winterstop op huurbasis van FC Barcelona naar Ajax. De 21-jarige aanvaller stond maanden aan de kant met een knieblessure en wil in Amsterdam weer wedstrijdritme opdoen.

Ajax zal tegen AZ aantreden met Jasper Cillessen in het doel. De keeper vervangt tijdens bekerwedstrijden eerste doelman Kenneth Vermeer.

Prijs

''Het is een halve finale en dus zijn we dicht bij een prijs'', zei De Boer dinsdag tijdens de persconferentie over het belang van het duel met AZ.

De coach maakt zich niet druk over het feit dat zijn ploeg de laatste weken bijzonder moeizaam tot scoren komt. ''We krijgen kansen genoeg, dus het is niet zo dat we slecht hebben gespeeld."

"Dan zou het anders zijn. We moeten er nu in blijven geloven dat we de kansen afmaken. Alleen dan heeft iedereen het over het goede spel van Ajax, dat is bij een 1-1 niet zo.''