FC Barcelona is niet tevreden met de aanstelling van arbiter Undiano Mallenco bij de 'Clasico' van dinsdagavond in de Spaanse beker.

"Met Mallenco zijn onze cijfers slechter dan bij anderen. De enige competitiewedstrijd die we verloren was met hem", foeterde interim-coach Jordi Roura op de persconferentie.

De assistent van Tito Vilanova verwees naar de nederlaag tegen Real Sociedad en de bekerfinale van 2011 tegen Real Madrid. "Die wedstrijd weten we nog goed. Toen liet hij veel te veel toe."

Roura beschouwt het duel met de aartsrivaal, die in de competitie op een straatlengte afstand staat, als een essentiële ontmoeting. "We kunnen een belangrijke stap zetten in dit goede seizoen."

Real en Barcelona speelden vorige maand in de heenwedstrijd van de halve finale in Bernabeu met 1-1 gelijk.

Mourinho

Real-coach José Mourinho reageerde enigszins cynisch op de kritische kanttekeningen van Roura. "Ik houd me liever bij de lessen die we in het verleden hebben gekregen van Barcelona."

"Lessen van sportiviteit, de scheidsrechter niet pushen, niet gaan liggen om de tegenstander een kaart te bezorgen en hoe we voetbal moeten spelen."

Real liet zich in het verleden meerdere malen kritisch uit over het gedrag van de Barcelona-spelers, die zich te gemakkelijk zouden laten vallen.