EINDHOVEN - PSV heeft Jeremain Lens de maximale boete opgelegd vanwege zijn rol in het opstootje zondag na afloop van de met 2-1 verloren topper tegen Feyenoord. Het bedrag zal worden overgemaakt naar een goed doel.

De aanvaller ging maandag met de clubleiding van PSV in gesprek over de toedracht van het opstootje. De clubleiding liet vervolgens in een persverklaring weten het moment te betreuren en ten zeerste af te keuren.

Lens wachtte na afloop van de wedstrijd Joris Mathijsen op, met wie hij in het veld ook al botste. Hoewel de international daarbij volgens PSV geen agressieve intenties had, was dit niet verstandig, vindt de club.

Lens heeft zijn verontschuldingen aangeboden aan de clubleiding en zijn medespelers. In een verklaring zei hij dat hij Mathijsen bij zijn shirt pakte omdat de Feyenoorder niet wilde luisteren en doorliep.

Vervelend

Hij weersprak de geruchten dat Mathijsen zich erg vervelend over hem zou hebben uitgelaten. ''Wat er precies gezegd is, laat ik in het midden. Er is in ieder geval niks ernstigs gezegd."

"Het heeft ook deels te maken met de manier waarop we verliezen'', zei de Amsterdammer. ''Ik wilde toch nog even vragen hoe het precies zat."

"Dan ontstaat er iets wat niet de bedoeling was. Het bij zijn shirt pakken had ik niet moeten doen. Ik keur absoluut niet goed wat ik gedaan heb, ik had hem niet vast moeten pakken, had hem niet moeten opwachten. Maar als ik iemand iets wil vertellen, dan moet dat kunnen.''

Goede prof

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, noemde het gedrag van Lens ''onacceptabel''. Volgens hem heeft de aanvaller de club en zichzelf ernstig in diskrediet gebracht.

''Je speelt bij een grote club, dan heb je je te gedragen als een goede prof. Wij als club zullen er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen.''