HOOFDDORP - Lionel Messi raakt niet in paniek na de matige optredens van FC Barcelona tegen AC Milan en Sevilla. 

Afgelopen zaterdag wonnen de Catalanen moeizaam met 2-1 van de club van Hedwiges Maduro. Drie dagen daarvoor ging Barcelona met 2-0 onderuit tegen Milan.

"We troffen Sevilla vlak na een tegenvallende wedstrijd. Gelukkig liep het in de slotfase weer goed. Kennelijk was het eerst moeilijk voor ons, waren we onbewust nog bezig met het duel met AC Milan", aldus Messi op de website van de FIFA.

"Fysiek heeft niemand van ons problemen. Zelf ben ik het gewend om alle wedstrijden te spelen."

Dinsdag treedt Barcelona in de halve finales van de Copa del Rey aan tegen Real Madrid. Na de 1-1 in de heenwedstrijd hebben de Catalanen aan een doelpuntloos gelijkspel genoeg om een finaleticket te veroveren.

"Het ligt aan onszelf of we verder bekeren in de Copa del Rey en Champions League", stelt Messi. "We moeten niet kijken naar de concurrentie."

Rosell

Voorzitter Sandro Rosell van Barcelona vindt het veel te vroeg om het naar zijn mening beste team aller tijden nu al af te schrijven voor een eindzege in de Champions League.

"Dit Barcelona is de sterkste ploeg ooit. Ze zeggen dat topteams maximaal drie jaar op topniveau presteren", vertelt Rosell in de Portugese media.

"Maar wij hebben al gespot met die 'regel'. Wij zijn al vier jaar op topniveau. Tuurlijk, er zal altijd een dip komen, maar wij zullen ervoor zorgen dat die zo weer voorbij is."