HEERENVEEN - Rajiv van La Parra scoorde zaterdag de 1-0 tegen FC Twente, werd uitgefloten door het Heerenveen-publiek na de zoveelste keer balverlies en gaf vervolgens de assist bij de 2-1 van Alfred Finnbogason.

Door Rypke Bakker

"Dit is een wedstrijd waar ik heel veel van kan leren", zegt Van La Parra in gesprek met NUsport.

"Ik heb veel te vaak de bal verloren, maar ik mag mezelf ook een compliment geven omdat ik daar niet van in de war ben geraakt. Ook niet toen het publiek tegen me was."

"En ik ben de trainer dankbaar dat hij me heeft laten staan. Hij weet dat ik uit het niets iets kan doen, ik ben een man van momenten. En tegen Twente waren er twee van die momenten."

Bij de 2-1 hoorde je het publiek morren toen je aan de bal kwam: niet weer balverlies. Toch maak je die actie en geef je de voorzet…
"Ik vind dat dat mijn kwaliteit is. Ik ben een speler van de actie, en mocht die vijf keer achter elkaar mislukken, dan ga ik de zesde keer weer. Dat zit in me. En dat resulteerde in de 2-1."

Even voor die actie was er een fluitconcert. Wat doet dat met je?
"Niet zoveel. Ik heb een haat-liefdeverhouding met het publiek, hè. De ene keer fluiten ze me uit, de andere keer juichen ze. Daar ben ik aan gewend, raak er niet van in de war. Dat zag je ook bij de 2-1."

Twee maanden geleden zei je nog dat het publiek nóóit achter je staat. Heb je daar veel reactie op gehad van Heerenveen-supporters?
"Nee. Maar technisch directeur Johan Hansma zei wel dat ik soms beter niet kan zeggen wat ik na een wedstrijd denk. Ik vind dat hij daarin gelijk heeft en dat ik daarin nu volwassener ben."

Maar je moet na een wedstrijd toch gewoon zeggen wat je denkt en wat je voelt?
"Ja, oké. Maar toch ben ik het wel eens met Hansma. Toen ik die uitspraken over het publiek deed, was ik heel emotioneel. Dan roep je snel dingen waar je spijt van krijgt."

Ach, uiteindelijk is alles weer goed, je kreeg een publiekswissel tegen Twente.
"Ja, het moet niet gekker worden, haha."

Nog overwogen om Marco van Basten in de armen te vliegen, zoals na je goal tegen Roda JC?
"Nee. Eén keer is meer dan genoeg. Maar nogmaals, ik ben hem wel dankbaar dat hij me heeft laten staan. Dat moet ik 'm eigenlijk nog even zeggen. Komt goed."