HOOFDDORP - Coach Sir Alex Ferguson denkt dat de blessure van zijn topscorer Robin van Persie wel meevalt.

De Nederlander viel zaterdag in de uitwedstrijd van koploper Manchester United bij hekkensluiter Queens Park Rangers (0-2) na amper veertig minuten uit.

De spits ging in de slotfase van de eerste helft op eigen verzoek naar de kant, nadat hij buiten het veld door een val in een kuil op een tv-camera was gebotst.

Volgens Ferguson had Van Persie daardoor last van zijn heup. "Het zal de komende dagen wel een gevoelige en zere plek blijven'', vermoedde de Schot bij Sky Sports.

''Maar ik denk wel dat goedkomt met hem. Hopelijk is hij zeker voor onze return in de Champions League tegen Real Madrid op 5 maart weer van de partij.''

Concentratie

Ferguson was verder zeer content met de wedstrijd tegen QPR. Zijn ploeg staat inmiddels al vijftien punten voor op de nummer twee Manchester City.

"We zijn vandaag in een betere positie dan gisteren. Het was een lastig veld en de wedstrijd ging daardoor meer om doorzettingsvermogen en concentratie, zeker in de verdediging. Dat hebben we goed gedaan."

"Het was soms wat slordig, maar we maakten een fantastische goal en dat zorgde er voor dat we moeilijk te verslaan werden. Het was een geweldig schot van Rafael, hij speelt het hele seizoen al goed."