HOOFDDORP - Celtic gaat vanaf dinsdagavond voor een nieuwe stunt proberen te zorgen in de Champions League. De Schotse verrassing in de achtste finales van het miljoenenbal begint met een thuiswedstrijd tegen Juventus.

Als het aan Celtic-keeper Fraser Forster ligt, wordt het vooral genieten voor de ploeg uit Glasgow.

De doelman speelde een belangrijke rol bij het behalen van de laatste zestien. Hij blonk vooral uit in de groepsduels met Barcelona.

''Dat is een fantastische ervaring voor mij geweest. Waarschijnlijk was ik zonder de Champions League niet in het Engelse team gekomen'', zegt hij in gesprek met Sky Sports.

Forster kijkt enorm uit naar de tweestrijd met de 'Oude Dame', maar is ook realistisch. ''We kunnen twee zware wedstrijden verwachten. Juventus doet het erg goed in de Italiaanse competitie en beschikt over geweldige spelers'', aldus de doelman.

Pirlo

Eén van die spelers is vedette Andrea Pirlo. De Italiaans international stelt dat Juve zich prima heeft voorbereid op het treffen. ''Wij zijn bedacht op alles wat Celtic te bieden heeft'', zegt de 33-jarige Pirlo.

''We hebben gezien dat zij Barcelona in Glasgow hebben verslagen, maar wij zijn bereid om ons meer aan te passen dan Barcelona.''

Het strijdplan van Pirlo is in ieder geval simpel. ''Als zij willen voetballen, dan gaan we voetballen. Maar als ze vooral willen strijden, dan zullen wij klaar zijn om de strijd aan te gaan.''